Cum Să-ți Îmbraci Dormitorul cu Lenjerii de Pat de Vară: 4 Idei Utile

Acum că vara e aici, nu putem să nu ne gândim la somnul din nopțile călduroase și cum alegem acele lenjerii de pat de vară așa încât să ne ofere un somn confortabil. Vrem să ne simțim odihniți ziua următoare.

4 Idei Utile Cum să-ți Pregătești Dormitorul pentru Vară

***

Poate preferi un somn mai călduros sau poate un cearșaf subțire îți este suficient, cert este că odată ce se schimbă sezonul, și patul tău își schimbă hainele. 

Dacă îți dorești o noapte cu un somn după care să te simți revigorat, ține cont de aceste idei pentru un somn confortabil în sezonul cald.

1. Alege Lenjerii de Pat din Bumbac 100% sau Preponderent din Bumbac

Bumbacul este o țesătură naturală. Are proprietăți antialergice, adică este foarte prietenoasă cu pielea și nu provoacă iritații sau alergii nedorite. Este recomandată în special celor cu pielea sensibilă.

Țesătura de bumbac are o capacitate naturală de absorbție a apei. Acest lucru înseamnă că lenjeriile de pat din bumbac sunt cele mai potrivite pentru nopțile de vară călduroase, în care corpul transpiră mult. Nu te vei trezi deranjat de senzația neplăcută de umezeală, pentru că cearșaful de bumbac va absorbi umezeala, iar corpul tău va rămâne uscat.

Deasemenea, bumbacul este o țesătură ce devine mai puternică atunci când intră în contact cu apa. Ceea ce o face foarte rezistentă la multiple spălări. Și pentru că vara schimbi și speli cearșafurile mai des, lenjeriile de pat din bumbac sunt o alegere sigură și practică, pentru că își vor păstra aspectul și nu-și vor pierde din calitate.

Toate aceste proprietăți ale țesăturii de bumbac constituie de fapt proprietățile perfecte ale unei lenjerii de pat de vara.

LENJERII BUMBAC 100%:

2. Așterne Patul în Straturi

În sezonul rece, lucrurile sunt simple. Să zicem că o pilotă mai groasă sau mai subțire e suficientă pentru a oferi confort corpului. Însă, nopțile de vară pot fi atât de diferite. Ori sunt caniculare, ori sunt atât de reci încât te întrebi dacă nu cumva a trecut vara. În plus, la acestea se adaugă și temperatura din casa ta. Unele apartamente/ case sunt mai calde, altele rămân reci indiferent de anotimp. 

De aceea, în timpul sezonului cald, e foarte util să îți așterni patul în straturi. 

Începi cu lenjeria de pat de bază, apoi acoperi patul cu o cuvertură de bumbac, iar ca ultim strat pui deasupra sau ții undeva aproape și o pătură, în cazul în care preferi mai multă căldură.

Dacă îți e cald, înlături un strat, dacă simți că îți e rece, atât cuvertura, cât și pătura vor fi la îndemână. 

3. Folosește Pernele Potrivite (compoziție, număr de perne)

Pernele sunt la fel de importante ca și lenjeria de pat pentru un somn de calitate. Uneori, un număr mare de perne poate face un somn răcoros mai puțin posibil. O opțiune ar fi să depozitezi o parte din perne sau să le păstrezi în calitate de perne decorative și să păstrezi doar pernele de bază. 

Deasemenea, compoziția pernei contează foarte mult. La prima vedere, umplutura de lână a unei perne te-ar face să te gândești că va genera prea multă căldură. Însă este cunoscut faptul că lâna are minunata proprietate de “a se adapta” la temperatura corpului. Lâna îți va oferi mai multă căldură în nopțile răcoroase și totodată te va ajută să păstrezi căldura corpului atunci când îți este mai rece.

4. Alege Lenjerii de Pat de Vară: Culori Deschise & Design Special

Lumina din timpul verii este un dar natural adus în casele noastre. Ca să păstrezi această frumusețe, îți recomandăm să alegi pentru sezonul cald lenjerii de pat de vara în culori deschise, adică albe, gri, crem sau orice alte culori pale. Acestea reușesc să reflecte în mod delicat lumina soarelui și să ofere dormitorul tău seninătate, rafinament, iar ție – senzația de răcoare, de mai mult spațiu și chiar de relaxare.

Confortul unei lenjerii de pat nu înseamnă doar texturi fine sau moi, ci și un aspect care să îți dea o stare de bine, ca să intri cu plăcere în dormitor și să îți placă cum arată acesta. Lenjeriile de Pat cu Design de Vară pot oferi această plăcere, pentru că reușesc să aducă o parte din culoarea și bucuria verii în dormitor. Flori, fluturi, broderii, peisaje din natură – toate aceste modele de lenjerii și cuverturi de pat prelungesc farmecul sezonului cald și simți cu adevărat că este vară, afară și în casă. 

Referințe: Cotton Inc. / Livestrong

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *